Μήνυμα Προέδρου

“Ισχύς εν τη ενώσει”

Είμαστε ισχυροί όταν είμαστε ενωμένοι

Αγαπητοί συνάδελφοι Υπαξιωματικοί,

Σας καλωσορίζω στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του συνδέσμου μας.

Με το σύνθημα «η ισχύς εν τη ενώσει», το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΥΚΣ), έθεσε τα θεμέλια για  συνέχιση του αγώνα προάσπισης των δικαιωμάτων και βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών όλων των συναδέλφων Υπαξιωματικών και για  συνέχιση των καλών προσπαθειών που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίες  ενισχύονται με νέες ιδέες. Είναι πολύ καλά γνωστό ότι, τα πλείστα  προβλήματα των Υπαξιωματικών είναι διαχρονικά και οι αδικίες πολλές. Στόχος μας, η οριστική επίλυση τους σε μια νέα και μόνιμη βάση με σταθερή και ξεκάθαρη πορεία ανέλιξης.

Θεωρώ χρέος μου, πρωτίστως να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου επιδείξατε με την ψήφο σας και ιδιαίτερα όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου μας για την υποστήριξη που μου πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια. Επιπρόσθετα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, τόσο εγώ όσο και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, θα είμαστε πάντα δίπλα στα μέλη μας υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα και στηρίζοντας το θεσμό του Υπαξιωματικού, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των νόμων και της στρατιωτικής δεοντολογίας.

Έχοντας κατά νου ότι, είμαστε ισχυροί όταν είμαστε ενωμένοι, προχωρούμε μπροστά για την δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας αλλά και για την αποκατάσταση των διαχρονικών αδικιών εις βάρος των Υπαξιωματικών.

Με εκτίμηση,

Ανθυπασπιστής Γ ́(ΔΒ)
Κατερίνα Μαρκουλλίδου
Πρόεδρος ΣΥΚΣ

Καλωσήρθατε στον επίσημο δικτυακό χώρο του Συνδέσμου Υπαξιωματικών του Κυπριακού Στρατού

Ο Σύνδεσμος Υπαξιωματικών του Κυπριακού Στρατού ιδρύθηκε επίσημα το 2008 μετά από έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών και την στήριξη του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ.

Μεταξύ άλλων οι σκοποί του Συνδέσμου είναι:

• Η ευημερία και εκπαίδευση των μελών και οικογενειών τους

• Η βελτίωση των όρων και συνθηκών απασχόλησης τους

• Η μελέτη οργάνωση, προστασία ασφάλιση προαγωγή και προώθηση των ηθικών και άλλων επαγγελματικών συμφερόντων των μελών

• Η ανάπτυξη των συναδελφικών σχέσεων των μελών του και η προώθηση της αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης

 

• Η αγορά ενοικίαση ή με άλλο τρόπο απόκτηση οικήματος

• Η συμβολή καλλιέργεια και εμπέδωση της στρατιωτικής συνείδησης και πειθαρχίας

• Η διοργάνωση και διεξαγωγή αθλητικών ή κοινωνικών συναντήσεων, συνελεύσεων συνεδρίων μεταξύ των μελών είτε μεταξύ άλλων οργανώσεων ή σωματίων ή συνδέσμων.

Πέραν των πιο πάνω σκοπών, κύριο μέλημα του ΣΥΚΣ είναι μέσω της συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων με την εκάστοτε κυβέρνηση και ηγεσία του Γενικού Επιτελείου η μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων της ΕΦ για την προάσπιση των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας